Delikatna konsystencja kremu, w połączeniu z technikami masażu, wspomaga mikrokrążenie i odpływ limfy, a także stymuluje procesy metaboliczne w skórze. Preparat intensywnie nawilża, odżywia i tonizuje, wykazuje działanie regenerujące, zmiękczające, przeciwzapalne i antyoksydacyjne, wzmacniając naturalną odporność skóry. Olej kakaowy odbudowuje funkcje ścian naczyń krwionośnych i zwiększa ich elastyczność.
Po zabiegu masażu skóra staje się jędrna, elastyczna, gładka i jedwabista w dotyku. Regularne stosowanie zmniejsza widoczność rozstępów, wiotkości, suchości i podrażnień skóry.
Składniki aktywne:
Olej oliwkowy, masło shea, olej z pestek winogron, olej kakaowy, olej rokitnikowy, izopropylopalmitat, triglicerydy kaprylowe, gliceryna, D-pantenol, palmitynian retinylu (witamina A), octan tokoferylu (witamina E), lecytyna, alantoina, wosk pszczeli.
Sposób użycia:
Stosować jako neutralną bazę do masażu – samodzielnie zgodnie z protokołem zabiegowym lub w połączeniu z aktywnymi dodatkami. Krem zapewnia doskonały poślizg, przyjemne właściwości sensoryczne i umożliwia długotrwałą, ekonomiczną pracę. Rekomendowane stosowanie z preparatami nr 20016, 20017, 20018.